fan, Jak 70% Freelanderow 1. Maja naped na 4 kola, ale wal w bagazniku, albo nie ma go wcale :lol:
[O2] dołożenie napędu 4x4 do 2.0 TDI
Zwiń
X
-
Panowie.. a takie pytanie z innej beczki..
W zasadzie 2 pytania.
Pierwsze to czy można na raty dokładać graty od 4x4..
Czyli czy mogę kupić najpierw sam most, potem skrzynię założyć, a na koncu dopiero spiąć to wałem i zbiornik..
Wiecie rozumiecie.. moja żona się buntuje że tylko w samochód chce pchać kase :P.
A drugie.. czy ktoś z okolić Lublina, Zamościa czy coś ma Scouta i pozwoliłby przejechać się i zobaczyć jak to się spisuje..
Jeszcze nie jeździłem z haldexem i nie wiem jak on się zachowuje.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez iFito się może okazać, że właśnie jest dobry moment na zmianę fury
a to jest bezcenne
popatrz na misiek^wroprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
No ja wiem, ale Misiek po prostu siadł i zrobił, tzn zajęło mu to rok ale zrobił za jednym zamachem,.
Wkładanie rzeczy na raty wydaje mi się w przypadku takiego moda mało sensowne, stąd mój komentarz. Modzenia jako takiego nie neguję. Sam wzbogacam minta choć to mało sensowne patrząc obiektywnie
Komentarz
-
-
Tak wiec najlepiej zaczac od zbiornika, zrobienia pompa, przy okazji podlaczania elekryki, zrobic wiazke do haldexu.
Potem caly tyl zawieszenia. A na koniec skrzynia razem pewnie ze sprzeglem ktore mozna za jednym podejsciem zrobic i wal.
Ale to nie sa zabawy na jedno popoludnie, tak wiec wskazane duzo wolnego czasu i drugie auto na czas przebudowy
Komentarz
-
-
Naturalnie że nie na popoludnie.. Zdaję sobie sprawę z tego..
Co do zbiornika to z Miśkiem już bedę pertraktował bo ma coś podobno..
a zawieszenie... czy to jest to co mi trzeba?
Najbardziej się obawiam o skrzynię.. czy łatwo znajdę 6 manuala do 1.9 bxe.. myślałem o DSG ale jednak odpuszczę. nie leży mi ona po paru przejażdżkach Taty Jettą 2.0 z DSG.
Wolę stare automaty lub manuale.
Komentarz
-
-
Jurij, to ci się perfekcyjnie nada
tylko ..... co wtedy z przodem?
inne amorki, sprężyny, hamulce(bo inne zwrotnice- jak masz okazję kup przód (a facet ma też przód- tylko starguj cenę :wink: )przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
No właśnie sam nie wiem co z przodem... Wszyscy mówią że tył że tył.. a o przodzie mi nikt nie powiedział że trzeba zmienić.. tylko się domyśliłem ze jak tył wyzej to i przód musiałby być wyższy..
Wpadajcie do zamojskiego starego to zobaczycie dlaczego chcę 4x4 i wyżej auto... u nas zima znów zaskoczyła drogowców.. mimo że miała opoznienie 2 miesiace :P
Komentarz
-
-
Jurij, niestety auto musi stać "równo" - więc o przodzie też trzeba pomysleć
ale myślę, że za 1800pln albo 2000pln weźmiesz cały zawias i jeszcze coś wychaczysz od gościa :wink:przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
Komentarz
-
-
sterownik ABS jeszcze inny jest, nie?
tłumiki też
podłączenie pomp paliwa, czujników i haldexu to nic strasznego->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzynolsterownik ABS jeszcze inny jest, nie
a przewody hamulcowe są te same? czy trzeba przejściówki?przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzynolsterownik ABS jeszcze inny jest, nie?
Zamieszczone przez krzynoltłumiki też
Komentarz
-
Komentarz